Diós-fokhagymás kenyérkrém sertéshátszínnel | Székelyhon Képzelj el egy ízletes ételt, amely a diós és fokhagymás ízek harmóniájával kényezteti az ízlelőbimbóidat! Ez a különleges kenyérkrém nemcsak egy egyszerű pékáru, hanem egy igazi gasztronómiai élmé
 
Egy nappal a főzés megkezdése előtt készítsük elő a húst: vágjunk belőle 200 g-os szeleteket, majd helyezzük őket egy 4%-os sóoldatba (1 liter vízhez 40 g só) és hagyjuk ázni egy éjszakán át. Másnap, a diót 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 3-4 percig pirítsuk, amíg aranybarnára nem sül. Miután kihűlt, daráljuk le. A kenyeret áztassuk be az alaplébe, majd kézzel morzsoljuk össze. A ledarált diót keverjük össze a kenyérrel, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és ecettel állítsuk be a kívánt savasságot. Végül ízesítsük sóval és borssal.
A húst kivesszük a sóoldatból, konyharuhán leszárítjuk, majd egy forró serpenyőben a sertészsíron készre sütjük. A végén megborsozzuk, sózni nem kell. A diós kenyérkrémmel tálaljuk. Megszórhatjuk pirított dió és fokhagymacsipsz keverékével, adhatunk hozzá egy kis demi glace-t.





